Home » Ballonvaarder

Ballonvaarder

BALLONVAARDER

In Nederland zijn er ongeveer 350 gebrevetteerde ballonvaarders. Op dit moment zijn er 2 ballonvaarders brevetten; het Balloon Pilot License (BPL) en het Commercial Pilot License (CPL Free Balloons). Voor beide brevetten geldt dat je een ballonvaarders examen aflegt in theoretische kennis, en vervolgens een praktijkexamen voor ballonvaarder aflegt en bovendien medisch geschikt bevonden bent als ballonvaarder.

Het BPL is een brevet dat volstaat voor het uitvoeren van niet-commerciële ballonvaarten met ten hoogste vier ballonvaarders (passagiers) aan boord. Met een BPL mag de ballonvaarder dus geen betalende ballonvaarders vervoeren en de inhoud van de ballon mag ten hoogste 3000 m3 bedragen. Een ballon van deze grootte is doorgaans in staat om vier ballonvaarders (inclusief de piloot) te vervoeren.

De CPL Free Balloons is het ballonvaarders brevet dat de houder ervan in staat stelt om commerciële ballonvaarten uit te voeren. Alvorens je aan de opleiding voor CPL ballonvaarder begint, is het sterk aan te bevelen om eerst de vliegmedische ballonvaarders keuring te ondergaan. Mocht de ballonvaarder in spé hier niet doorheen komen dan zijn er verder een hoop kosten en moeite bespaard.

De keuring die je voor het CPL Free Balloons nodig hebt is een Klasse 2 keuring. Daarna volgt een groot aantal theoretische vakken zoals het vak meteo, navigatie, ballonvaarders materialen, radiotelefonie, Language proficiency endorsement, voorschriften, communicatie en human performance.

Tegelijkertijd kan de ballonvaarders praktijk opleiding worden gevolgd. Na het behalen van het examen krijg je een ballonvaarders brevet dat geldig is voor een ballon met een maximale grootte van 3000m2 (een ballon met een capaciteit van circa 4 passagiers).

Daarna groei je als ballonvaarder naar grotere ballonnen en ballonvaarders brevetten met meer bevoegdheden in termen van het typegrootte van de ballon. Deze ballonvaarders brevetten worden gekoppeld aan het aantal uren ervaring als CPL Free Balloons ballonvaarder.

IMG_0984.jpgB

Klik hier voor meer informatie over ballonvaren. Bij geplande vaarten staat een overzicht van alle ballonvaarten en de locaties.

Meer weten: mail naar info@skyballonvaarten.nl of bel 013-5900692

OChtend

ECONOMY