Home » Ballonvaarten

Ballonvaarten

Dankjewel dat je een online bezoek brengt aan ons ballonvaart bedrijf. Je bent dus geïnteresseerd in ballonvaren? Mooi, dat zijn wij ook en we laten je graag zien waarom ballonvaarten zo bijzonder zijn.

Laat ons je meenemen met de luchtballon in de bijzondere wereld van de ballonvaart. Ontdek het mysterie van ballonvaren; de oudste en meest romantische vorm van de luchtvaart. Ervaar dat de tijd even stilstaat terwijl tijdens je ballonvaart de steden en landerijen langzaam onder je luchtballon voorbij gaan. Ballonvaren is een prachtige belevenis die zal je nooit meer vergeten. Overwin je angsten, stap in de ballonmand en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring. Wees welkom aan boord.

Sinds 1984 is Sky Ballonvaarten gespecialiseerd in het verzorgen van ballonvaart arrangementen voor bedrijven en consumenten. Jaarlijks brengen we ruim 6.000 passagiers in hogere sferen. Wij zorgen ervoor dat je optimaal geniet van je ballonvaart. We nemen tijd voor je vragen en vertellen je graag meer over de wondere wereld van de ballonvaart. Wij genieten als jij genoten hebt. Laat ons kort beschrijven wat je mee gaat maken.

De voorbereidingen

Als je gekozen hebt voor een ballonvaart in de avond, word je circa 2,5 uur voor zonsondergang op de opstijglocatie verwacht. Bij ochtend ballonvaarten beginnen we op het tijdstip dat de zon opkomt. De exacte tijd en verzamelplaats worden voorafgaand aan de ballonvaart aan je bevestigd.

Bij het opstijgveld maak je kennis met de ballonpiloot en het grondteam. De piloot vertelt je hoe je ballonavontuur zal verlopen en wat er van jou verwacht wordt. Geen zorgen, want jouw rol is niet veel meer dan je knieën buigen bij de landing en in de mand blijven tot de piloot zegt dat je uit mag stappen. Onze piloten zijn geselecteerd op hun sociale vaardigheid, ervaring en vakkundigheid. Je kunt dan ook 100% vertrouwen op je piloot.

P1060550.jpg KL

Na de instructie van de piloot bouw je de ballon samen met het grondteam op. De ventilator vult de ballon met koude lucht. Je zult je verwonderen over de grootte van de ballon. Dan ontsteekt de piloot de branders om de koude lucht in de ballon op te warmen. Sierlijk en statig komt de enorme ballon overeind. Dan gebaart de piloot je om in te stappen en ben je nog maar enkele ogenblikken verwijderd van een prachtig avontuur.

P1060562.jpg KL

De ballonvaart 

Langzaam stijg je op vanaf het opstijgveld. Dit is een bijzonder moment, omdat het heel onwerkelijk aanvoelt. Toch gebeurt het echt; jij zit in een ballon. Je zwaait naar het grondteam en eventuele supporters die steeds kleiner worden. De piloot stuurt de ballon met de branders naar grotere hoogte. Van hoogtevrees zal je geen last hebben, omdat de ballon los van de grond is. Je kijkt rustig om je heen en al snel herken je de gebouwen, bossen en wegen op de grond. Misschien zie je zelfs je eigen huis of bedrijf. Onder ons ontdek je waarschijnlijk het grondteam dat ons op zicht en via radioverbinding met de volgauto volt. In ieder geval zal je gaan genieten van de surreële rust en het prachtige uitzicht.

P1060626.jpg KL

Als de weersomstandigheden het toelaten, ben je minimaal een uur met de ballon onderweg. Om richting een landingsveld te ‘sturen’ maakt de piloot gebruik van de richting van de wind op verschillende hoogtes. Je zult je verbazen over het vakmanschap waarmee de piloot de ballon over bomen, sloten en huizen manoeuvreert. Na een uur genieten wordt de landing ingezet. Even goed vasthouden voor de landing en dan sta je weer veilig op de grond. Vast en zeker met een brede glimlach op je gezicht.

De landing en daarna

Al snel na de landing verschijnt de volgauto bij het landingsveld. Nadat de ballon is ingepakt, worden de champagneflessen ontkurkt  en toosten we op een behouden vaart. Geheel volgens de eeuwenoude ballonvaart traditie word je vervolgens met champagne tot in de adelstand verheven. Vanaf dat moment mag jij Graaf of Gravin aan je naam toevoegen. Na deze titel krijg je een ballonspeld ter herinnering aan deze magische beleving. Het totale programma duurt circa 3,5 uur.

DSC_0101.jpg KL

Volledig verzorgde ballonvaarten

Wij verzorgen een compleet en gezellig programma, want we willen dat jij met grote tevredenheid terugziet op je ballonvaart avontuur. Onze ballonvaarten zijn inclusief:

 • Een professionele en enthousiaste begeleiding;
 • Een prachtige ballonvaart van gemiddeld 1 uur;
 • Veilig vervoer terug naar de opstijglocatie;
 • Complete passagiersverzekeringen;
 • Een Sky Ballonvaarten speld als blijvende herinnering;
 • Traditioneel champagneritueel na de ballonvaart;
 • Verfrissing tijdens de ballonvaart;
 • Vergunningen en licenties;
 • De tickets zijn kosteloos overdraagbaar naar derden;
 • Reservering- en administratie kosten;
 • BTW
 • En een heleboel gezelligheid.

Bekijken hier ons actuele ballonvaartschema voor gecombineerde ballonvaarten of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een privé ballonvaart.

Wees welkom aan boord…!

Wil je meer weten? Mail naar info@skyballonvaarten.nl of bel 013-5900692.