Home » Heteluchtballon

Heteluchtballon

Heteluchtballon

Passagiers ballonnen worden onderverdeeld in twee categorieën. Te weten, de heteluchtballon en de gasballon.

Een gasballon is een gesloten ballon die wordt gevuld met het schaars beschikbare edelgas helium of met het van via industriële productieprocessen gewonnen residu waterstof. Helium is onbrandbaar en niet explosief. Waterstof is zeer brandbaar en zeer explosief. Natuurlijk worden kinderballonnetjes daarom gevuld met helium en niet met waterstof. Helium is echter zeer schaars beschikbaar en daarmee relatief duur. De kosten van een vulling van een passagiers gasballon zijn daarmee relatief hoog (ca. € 3000,- tot € 5.000,-) ten opzichte van de vulling van een waterstof gasballon of een heteluchtballon (waterstofballonen ca. € 500,- en heteluchtballonnen ca. € 200,- aan propaangas). Een waterstof ballon is doorgaans echter kleiner en het oplaten van zo’n ballon is veel bewerkelijker dan het oplaten van een hete luchtballon. Ook daarom vinden er weinig gas ballonvaarten plaats in de wereld en zie je meestal alleen heteluchtballonnen varen. Een enkele keer zie je in Nederland een gasballon uit Duitsland komen in plaats van een hete luchtballon.

De hete luchtballon varieert in grootte van 2 t/m zelfs 32 passagiers. Virgin Balloon Flights heeft ervoor gekozen om met heteluchtballonnen te varen van maximaal 16 passagiers. Bovendien geven wij de consument een eerlijke keuze uit heteluchtballonnen voor een meer exclusieve beleving middels een maximum van 8 passagiers in de hete luchtballon of een keuze voor een hete luchtballon van 9 t/m 16 passagiers. Voor de eerste groep heteluchtballonnen betaal je bij ons € 165,- (last minute prijs) tot €189,- per passagier. Voor de tweede groep heteluchtballonnen betaal je bij ons €125 ,- (last minutes prijs) t/m €159,- per passagier. Op deze manier kun je zelf kiezen met welke grootte heteluchtballon jij wil gaan varen.

Bovenstaand zijn de prijzen voor gecombineerde vaarten (je gaat samen met voor jouw onbekende mede-avonturiers). Bij ons kun je ook je eigen privé heteluchtballon reserveren waarmee je met je eigen groep kunt gaan varen. Onze heteluchtballonnen variëren in grootte van 2 t/m 16 passagiers en de bijbehorende tarieven voor een privévaart in een heteluchtballon zijn respectievelijk € 325,- per persoon (voor een 2-persoons heteluchtballon) € 125,- per persoon (voor een 16- persoon hete luchtballon). Privé heteluchtballonnen zijn ideaal voor een vriendenuitje, een familie-uitje, een bedrijfsuitje of voor een uitje met goede klanten.

Meer weten: mail naar info@skyballonvaarten.nl of bel 013-5900692Wees welkom aan boord…!